FACEBOOK

24 Şubat 2015 Salı

YDS ZAMAN YÖNETİMİ

Değerli arkadaşlar, YDS  bildiğiniz gibi 80 sorudan oluşmakta ve toplam süre 150 dakika. 
Birçok arkadaşımızdan sınav süresi ile ilgili gelen sorular genelde iki konu üzerinde. Birincisi süreyi iyi kullanamama,ikincisi de sorulara nereden başlamak gerektiği konusu. 
Birincisi, yani süreyi iyi kullanamama ile ilgili olarak tavsiyemiz, sınavdan önce yapılacak denemelerde mutlaka zaman tutmak ve her bölümün sonunda saati kaydetmek. Böylelikle zamanla bir disiplin oluşacaktır. 
İkinci olarak, sınava nereden başlanacağı konusunda ise genelde iki eğilim var. İlki, sınavı kendi düzeninde sırayla çözmek, diğeri ise okuma sorularından başlamak. Bunların dışındaki varyasyonlar akıl karıştırıcı olabilir açıkçası. Yani, Sınavın bir ortasından, bir başından, biraz sonundan soru çözmek sıkıntılı olabilir ve cevap kağıdındaki kodlamada yanlışlara yol açabilir. 
Sınavı normal düzeninin dışında çözmek niyetindeyseniz, mutlaka ama mutlaka evde , kursta yaptığınız deneme sınavlarında bunu test edin ve birkaç kez aynı sırayla çözün soruları. Yapmaktan kaçınmanız gereken ise, hiç bir hazırlık yapmadan sınav günü yeni bir strateji uygulamaya kalkışmaktır. 
Sınava bir ay kala mutlaka her gün 1 deneme sınavı (geçmiş sınavlar, ya da güvendiğiniz kaynaklar) çözmeniz gerekiyor. Bu denemeleri yaparken, yukarıda bahsettiğimiz gibi her soru tipinde zamanı not ederseniz ve soru çözme sırasını 4-5 kez test ederseniz, sorun kalmayacağını düşünüyoruz. 
Aşağıda, soru tiplerine harcanması gereken zamanı tahmini olarak gösteren bir tablo paylaşıyoruz. 
Sınavda yanlışların doğruları götürmeyeceğini de hesaba katarak,özellikle iki seçeneğe indirebildiğiniz soruları  boş bırakmamanız gerektiğini hatırlatıyoruz, hepinize başarılar. 

YDSFORUM a üye olmak için tıklayınız. 
www.facebook.com/groups/ysforum 
www.facebook.com/ydsforum 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder